علائم استرس

استرس

استرس می تواند اثرات جسمی و شناختی داشته باشد. در اینجا 5 نشانه شناختی استرس و اینکه چگونه می تواند شما را در آینده در زندگی تحت تاثیر قرار دهد، آورده شده است.

استرس یک واکنش طبیعی انسانی است که برای آگاهی از خطر و محافظت از خود در برابر خطر ایجاد کرده ایم.

اگرچه اغلب به این شکل تصور می شود، استرس همیشه چیز بدی نیست. در موقعیت‌های خاص، می‌تواند به شما کمک کند تا انرژی یا قدرتی برای رویارویی با هر چالشی که در راه است داشته باشید.

اما استرس، به ویژه استرس مزمن، می تواند بر عملکرد شناختی شما تأثیر بگذارد. مغز شما باید منابعی را به موقعیت استرس زا اختصاص دهد، که می تواند انرژی را از سایر توانایی های شناختی بگیرد.

5 روشی که استرس بر عملکرد شناختی تأثیر می گذارد

استرس می تواند اثرات منفی بر سلامت جسمی، ذهنی، عاطفی و شناختی شما داشته باشد.

وقتی در مورد اثرات شناختی استرس صحبت می کنیم، به هر روشی اشاره می کنیم که استرس بر توانایی مغز شما برای تکمیل وظایف، چه ساده و چه پیچیده، تأثیر می گذارد.

مهارت های شناختی می تواند شامل هر چیزی از حل مسائل گرفته تا به خاطر سپردن چیزها و تاثیر بر روی حافظه باشد.

در اینجا 5 روش خاص وجود دارد که استرس می تواند بر مهارت های شناختی شما تأثیر بگذارد.

فراموشی

تحقیقات سال 2017 منبع معتبر نشان می دهد که استرس می تواند از طریق حافظه شما به صورت شناختی ظاهر شود. استرس می تواند مغز شما را به گونه ای تحت تاثیر قرار دهد که باعث فراموشی بیشتر از حد معمول شود یا حتی چیزهایی را به اشتباه به خاطر بسپارید.

این می تواند به این دلیل باشد که مغز شما در زمان استرس نیاز به تخصیص انرژی به کارهای دیگر دارد که باعث می شود اشتباهات بی دقتی مرتکب شوید.

بر اساس مطالعه‌ای در سال 2017، روشی که مغز شما اطلاعات جدید را یاد می‌گیرد و به خاطر می‌آورد یعنی نحوه مطالعه و یادگیری شما نیز می‌تواند تحت تأثیر استرس باشد.

تفکر سفت و سخت

تحقیقات سال 2018 ادعا می‌کند که استرس می‌تواند منجر به سبک‌های تفکر سفت‌تر شود.

وقتی تحت استرس هستید، احتمالاً از روی عادت تصمیم می گیرید. وقتی استرس ندارید، مغز شما انعطاف‌پذیرتر است، که به شما امکان می‌دهد بر اساس اهداف کلان خود تصمیم بگیرید.

مشکل در تمرکز

افرادی که تحت استرس زیادی هستند معمولاً در تمرکز مشکل دارند. ممکن است متوجه شوید که می‌توانید به موقعیتی که باعث استرس شما می‌شود توجه دقیق‌تری داشته باشید، اما تمرکز روی هر چیز دیگری برایتان مشکل است.

اگر به شدت استرس دارید، می توانید توجه خود را حتی در طول مکالمات و جلسات مهم منحرف کنید.

مشکلات تمرکز ممکن است آنقدر شدید شوند که شروع به تداخل در عملکرد شما در محل کار یا خانه کنند.

 

استرس

اگر به دنبال کنترل استرس و راهکار های آن هستید، با یک روانشناس صحبت کنید تا شما را در این مدت راهنمایی کند، من به شما مشاوره ی خصوصی با آرمین جنگلی پیشنهاد میکنم

 

نگرانی دائمی

استرس همچنین بر تفکر شما تأثیر می گذارد و می تواند باعث شود که نگرانی ها دائماً در ذهن شما جاری شود.

ممکن است متوجه شوید که وقتی با سطوح بالایی از استرس مواجه هستید، دشوار است که نگران آنچه که باعث استرس می‌شود دست بردارید.

شما می‌توانید در مورد جنبه‌های استرس‌زای کار حتی زمانی که آنجا نیستید نگران باشید، یا زمانی که نیاز به کار دارید نگران رابطه خود باشید.

قضاوت ضعیف

استرس می تواند باعث شود که تصمیمات نادرستی بگیرید، حتی اگر معمولاً قضاوت خوبی داشته باشید. اثرات شناختی استرس می تواند باعث شود که شما بیش از حد معمول تکانشگر باشید یا به سادگی در تصمیم گیری ناکام باشید.

یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که شرکت کنندگان تحت استرس نسبت به گروه کنترل (که با هیچ عامل استرس زا مواجه نبودند) به طور قابل توجهی در قضاوت های حرفه ای خود دقت کمتری داشتند.

در یک مطالعه در سال 2019، شرکت‌کنندگان در گروه استرس نسبت به شرکت‌کنندگان در گروه کنترل، کمتر احتمال داشت در معضلات اخلاقی اقدام کنند.

بیایید خلاصه کنیم:
استرس مزمن می تواند یک پاسخ التهابی همراه با سایر تغییرات بیولوژیکی در مغز شما ایجاد کند که می تواند منجر به زوال شناختی و حتی زوال عقل در آینده شود.

ما هنوز دقیقاً نمی دانیم که استرس چگونه به زوال شناختی طولانی مدت کمک می کند، اما احتمالاً به چگونگی تأثیر بیولوژیکی استرس بر مغز مربوط می شود.

برخی از تغییرات مغزی منبع مورد اعتماد که می تواند نقش داشته باشد عبارتند از:

التهاب و اثرات پس از التهاب
عملکرد غدد درون ریز آسیب دیده است
اختلالات هیپوکامپ
هورمون های استرس
تغییرات در ساختار عصبی
اگر تحت مقادیر زیادی استرس هستید، خودمراقبتی را در نظر بگیرید و در صورت نیاز با یک متخصص سلامت روان  که معرفی کردیم صحبت کنید.

پیج مشاوره و نکات روانشناسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *