تغییر دیدگاه با طعم تفریح یعنی اگه واسه تابستون دنبال یک مجموعه سریال خوب ، آموزنده و عمیق روان شناختی میگردی. که در کنار سرگرمی عمقی هم به دیدگاهت نسبت به زندگی بدی پس این مقاله رو از دست نده
1-اگه میخوای بدونی که “یه رابطه مسموم چطور میتونه ریشه یه آدم رو خشک کنه”!
اول با دیدن مینی سریال بسیار جذاب بچه گوزن(Baby Reindeer) شروع کنید
داستان سریال بچه گوزن Baby Reindeer از این قرار است؛ دانی دان کمدینی در تقلاست که در یک بار هم کار میکند. او روزی یک فنجان چای رایگان به یک مشتری آشفته میدهد. نام این مشتری، مارتا اسکات است که پای ثابت بار میشود و ادعا میکند وکیل ثروتمندی است و با داستانهایش دانی را سرگرم میکند. او هر روز بیشتر برای دانی وقت میگذارد و با او معاشرت میکند و حتی نامهای مستعار زیادی از جمله «بچه گوزن» را برای او انتخاب میکند. مارتا هر روز صدها ایمیل به دانی میزند و شرایط معذب شدن او را فراهم میکند. دانی با بیمیلی مارتا را به صرف قهوهای دعوت میکند، اما زمانی ناراحت میشود که مارتا در جمع عصبانیت را به بدترین شکل نشان میدهد…
این سریال دقیقا یکی از پیشنهادات خودم برای تغییر دیدگاه با طعم تفریح در زمینه روابط سمی هستش.
بعد سریال اگه حوصله داشتی کتاب باج گیری عاطفی اثر سوزان فورد هم بخون.
«سوزان فوروارد» در کتاب «باجگیری عاطفی» دست به افشاگری بزرگی زده است. زمان آن رسیده تا تلههای ذهنی و بازیهای روانی افراد فرصتطلب و سودجو را بشناسید و از میراث شخصیتی، مالی و اجتماعی خود دفاع کنید. این کتاب که با نام فرعی «وقتی اطرافیان از ترس، تعهد و احساس گناه برای استثمار شما استفاده میکنند» نوشته شده است.
2-اگه مدتیه دچار تکرار شدی و نیاز به یکم حال خوب و انگیزه داری!
اول با دیدن سریال تدلاسو(Ted Lasso) شروع کنید.
تد لاسو» سریالی در ژانر کمدی که توسط شرکت اپل تی وی منتشر شد. این سریال داستان زندگی یک مربی فوتبال آمریکایی (راگبی) به نام «تد لاسو» را روایت میکند که به انگلستان میرود و سرمربی گری یک تیم فوتبال لندنی را به عهده میگیرد و این سرآغاز چالش بزرگ زندگی حرفه ای اوست.
این سریال دقیقا یکی از پیشنهادات خودم برای تغییر دیدگاه با طعم تفریح در زمینه حال خوب و انگیزه هستش.
بعد سریال اگه حوصله داشتی کتاب پاندای بزرگ و اژدهای کوچک اثر جیمز نوربری بخون.
همچنین پیشنهاد میکنم مقاله زندگی بی معنی هم بخونید!
کتاب پاندای بزرگ و اژدهای کوچک نوشته جیمز نوربری و ترجمه نازنین فیروزی اثری در حوزه فلسفه و زندگی است که درسهای راهگشایی برای تحمل سختیها به شما میدهد.
درباره کتاب پاندای بزرگ و اژدهای کوچک
دو دوست یعنی پاندای بزرگ و اژدهای کوچک در این کتاب مصور جذاب سفری را به دل طبیعت آغاز میکنند. سفری دور و دراز که فصلها به طول میانجامد. آنها بارها دچار اشتباه میشوند و مسیر را گم میکنند اما در این سفر چیزیهای شگفتانگیزی نیز کشف میکنند.
جیمز نوربری در این کتاب فلسفه، خودشناسی و رابطه سازنده با دیگران را با هم درآمیخته تا سخنانی زیبا و حکیمانه و تصاویری جذاب و ماندنی بیافریند و در نهایت کتابی بنویسد که آرام بخش و راهگشا برای کسانی است که دوران سختی را در زندگی سپری میکنند.
خواندن کتاب پاندای بزرگ و اژدهای کوچک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
همه دوستداران کتابهای موفقیت و فلسه و زندگی مخاطبان این کتاباند.
3-اگه میخوای بدونی تجارب گذشته چطور میتونه تو حال و آینده ما نقش بازی کنه!
اول با دیدن سریال این ما هستیم(This is us) شروع کنید.
به دنبال یک دور همی خاص، چند خانواده زندگی هاشان به هم پیوند میخورد .از روز تولد مشترک گرفته تا چیز هایی که حتی انتظارش را ندارند…
این سریال دقیقا یکی از پیشنهادات خودم برای تغییر دیدگاه با طعم تفریح در زمینه تجارب گذشته هستش.
بعد سریال اگه حوصله داشتی کتاب گذشته ، نگذشته اثر جیمز هالیس بخون.
تابهحال به این موضوع فکر کردهاید که چه نیروهایی شما را در زندگی پیش میبرند؟ آیا دربارهی تأثیر والدین، اجداد و روح گذشتگان خود در شیوهی زیستتان اطلاعاتی دارید؟ در کتاب گذشته نگذشته اثر جیمز هالیس با تکیه بر آرای روانشناسی یونگ سفری را به عمق درون خود آغاز میکنید و منبع حرکت خود را در زندگی مییابید.
دربارهی کتاب گذشته نگذشته
اگر به مطالب روانشناسی علاقهمند باشید، احتمالاً این ایده را شنیدهاید که گذشتهی همه ما در زندگی حال و آیندهمان تأثیرگذار است. همانطور که زیگموند فروید معتقد بود کودکی هر فرد در شکلدهی به ناخودآگاه او و پیشبرد جریان زندگیاش تأثیر میگذارد.
جیمز هالیس (James Hollis) در کتاب گذشته نگذشته (Hauntings: Dispelling the Ghosts Who Run Our Lives) نه دربارهی ارواح صحبت میکند و نه نیروهای عجیبوغریبی که در دنیای اطراف آدمها جریان دارد. او شما را به سفری عمیق، منحصربهفرد و خاص در درونتان هدایت و لایههای زیرین و خفتهی زیست شما را بیدار میکند. او ایدهی خودش را با چند پرسش بهظاهر ساده و در اصل عمیق مطرح میکند: «زندگی از ما چه میخواهد و چطور باید به خواستههای آن پاسخ دهیم؟ آیا زیستن، فقط محدود به زندگی روزمره، کار کردن و رسیدن به پول میشود؟ چه چیزی هدایت درون ما را برعهده دارد، روایت زندگیمان را سروشکل میبخشد و نیروی محرکهای برای تصمیماتمان است؟»
هالیس با بیان این پرسشها به شما نشان میدهد که ارواح گذشته، اجداد و والدین، رؤیاها و انگیزهها و… در طول تاریخ همواره در درون افراد در حرکت هستند. این حرکت موجب میشود که هر یک از آنها تأثیر عمیقی را بر زندگی حال و آینده بگذارند و بههمیندلیل بهتر است بسیار عمیقتر و متفکرانهتر به زندگی و شیوههای رفتاری، عملکردها و تصمیمگیریها فکر کنیم.
با خواندن این کتاب به دنیایی سفر خواهید کرد که شما را به گذشتهتان پیوند داده و شما را با نیروهای تأثیرگذار بر زندگیتان روبهرو میکند. گفتنی است که هالیس در نوشتن این اثر از آرای یونگ، روانشناس بزرگ، بهره گرفته و شما را با دیدگاههای این روانشناس مشهور جهانی نیز آشنا میکند.
4-اگه به قضاوت های خودت خیلی اطمینان داری!
اول با دیدن مینی سریال جذاب فروپاشی(The Undoing) شروع کنید.
«نابودی»، مینی سریال جدید شبکه «اچ بی او» در ژانر درام-خانوادگی و هیجان انگیز و محصول سال 2020 آمریکاست. بازیگران مطرحی همچون «نیکول کیدمن» و «هیو گرانت» در این سریال به ایفای نقش پرداخته اند. داستان سریال نابودی حول محور زندگی یک تراپیست به نام «گریس فریزر» می گردد که پس از چاپ اولین کتابش، زندگی اش به کلی زیر و رو می شود.
این سریال دقیقا یکی از پیشنهادات خودم برای تغییر دیدگاه با طعم تفریح در زمینه قضاوت هستش.
بعد سریال اگه حوصله داشتی کتاب دوباره فکر کن اثر آدام گرنت بخون.
احتمالاً این داستان را شنیدهاید که وقتی قورباغه در یک دیگ آب جوش انداخته شود، بلافاصله بیرون میپرد. اما اگر همان قورباغه را در آب ولرم بیندازید و به تدریج دما را افزایش دهید، همانجا خواهد مرد.
زیرا این موجود فاقد قدرت تجدیدنظر دربارهی موقعیت است و تنها زمانی متوجه تهدید خواهد شد که دیر شده است.
اخیرا قدری تحقیق دربارهی این داستان متداول انجام دادم و متوجه یک مسئله شدم: حقیقت ندارد. اگر قورباغه در آب جوش انداخته شود، دچار سوختگی شدید خواهد شد، بنابراین شاید بتواند فرار کند و شاید هم نتواند.
درحالیکه قورباغهی دیگر در آبِ درحال جوش، وضع بهتری دارد: بهمحض اینکه دمای آب آزاردهنده شود، از آن بیرون میپرد. این قورباغهها نیستند که توان ارزیابی مجدد نداشته باشند، ما چنین مشکلی داریم.
پس از شنیدن و پذیرش صحت یک داستان، بهندرت به خودمان زحمت میدهیم تا درستی آن را زیر سوال ببریم.
اکثر ما به دانش و تخصصمان افتخار میکنیم و خیلی دوست داریم پای باورها و عقایدمان بمانیم. در یک دنیای باثبات، چنین طرز فکری منطقی خواهد بود و ثبات عقیدهی ما، عواید قابل توجهی را به همراه خواهد داشت.
اما مشکل اینجاست که دنیای ما بهسرعت تغییر میکند و باید معادل زمانی که صرف تفکر میکنیم، برای بازنگری و اصلاح تفکراتمان هم وقت بگذاریم.
تجدیدنظر یک مجموعه مهارت و البته یک طرز فکر است. هماکنون خیلی از ابزارهای ذهنی موردنیازمان را در اختیار داریم. فقط باید یادمان باشد که هر از چند گاهی با بیرون آوردن آنها از قفسه، گردوغبار رویشان را پاک کنیم.
5-اگه هیجان زندگیت کم شده و میخوای کنار تجربه کمی هیجان ، سیاه ترین لایه های روان آدم ها رو خوب درک کنی!
اول با دیدن سریال شکارچی ذهن(Mindhunter) شروع کنید.
در اواخر دهه هفتاد میلادی دو مامور اف بی آی، حوزه علم جنایی را از طریق انجام تحقیقات بر روی روانشناسی قتل گسترش می دهند و کارشان به جایی می رسد که بیش از حد به شیاطین دنیای واقعی نزدیک می شوند.
این سریال دقیقا یکی از پیشنهادات خودم برای تغییر دیدگاه با طعم تفریح در زمینه هیجان هستش.
بعد دیدن سریال اگه حوصله داشتی کتاب جز از کل اثر استیو تولتز رو بخون.
در پایان تابستان خوبی رو همراه با رشد و توسعه فردی برای همگی آرزومندم.